EN NL
header
Bladmuziek

Uiteraard kunt u ook voor de aanschaf van snaren bij Otja Harpcenter terecht.
In ons assortiment vindt u snaren van de diverse toonaangevende merken zoals: Bow Brand, Camac Productions, Pirastro, Pilgrim en Truxa. Om het u gemakkelijk te maken kunt u hieronder het bestelformulier downloaden. Mocht de lijst niet de snaren bevatten die u wenst, neem dan contact met ons op. Speciale snaren of bijv. extra lengte is allemaal op bestelling leverbaar.

LET OP:
Een pedaalharp heeft 47 snaren en een Keltische harp vaak maar 34 snaren. De kleine harp begint vaak op een 1e octaaf A en eindigt op een 6e octaaf C (zie tekening). In de tekening (pdf-bestand) ziet u waar de telling van de kleine harp begint. Tel altijd van boven (de korte snaren) naar beneden (de lange snaren) dan ziet u welk octaaf het is. Volgens de notenbalk loopt de nummering van de octaven als volgt:
 

Dit voorbeeld bevat de tonen die op een 47-snarige pedaalharp te spelen zijn. De nummering voor haakjesharp loopt het zelfde, maar het bereik is kleiner (bereik is meestal tussen 1e en 6e octaaf).

Klik hier voor het pedaalharpsnaren-bestelformulier en hier voor het keltischeharpsnaren-bestelformulier. (Nb. beide zijn Excel-bestanden). Vul vervolgens het formulier in en mail of fax (023-5841069) uw bestelling.Download PDF's

Octaven tekening
Octaven tekening 2terug/back